21 сеп 2017

Посета у оквиру пројекта „Подршка формалном образовном систему Србије у одговору на избегличку кризу“

У оквиру пројекта „Подршка формалном образовном систему Србије у одговору на избегличку кризу“, у Основној школи „Бранко Пешић“ у Земуну, који спроводи Дански савет за избеглице, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја,Министарством рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије и UNICEF-ом дониране су две паметне табле, два пројектора и шест лаптопова. Осим тога, 130 деце избеглица и локалне деце уписаних у школу “Бранко Пешић” добило је школске торбе.

Предаји донације присуствовали су и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, амбасадор САД у Србији Кајл Скот, директор канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији Мишел Сен-Лот, помоћница министра просвете, науке и технолошког развоја за предшколско и основно образовање и васпитање Весна Недељковић, комесар за избеглице Владимир Цуцић као и директор Основне школе „Бранко Пешић“ Ненад Ћирић.

Основна школа „Бранко Пешић” је школа која је уписала највећи број деце избеглица у школској 2015/2016. години, тачније, 70 деце избеглица је похађало наставу, а у школској 2017/2018 уписано је 47 деце избеглица/миграната, углавном деце без пратње.

 

Погледајте галерију