24 окт 2017

Посета ученика/миграната Средњој занатској школи на Канаревом брду

Директор Средње зантске школе Милован Марковић обезбедио је комби који је превезао седам ученика / миграната, преводиоца и наставницу географије Сузану Алексић од ОШ „Бранко Пешић“ до Средње занатске школе, а по завршеној посете ученици / мигранти  су одвезени у камп у Крњачи.

Директор Средње занатске школе примио је ученике и наставнике наше школе, упознао их са условима школовања, предностима завршавања заната, могућностима наставка школовања или запослења.

Директор је упознао ученике са вннаставним активностима спортског и манифестационог карактера који се одржавају у овој школи.

Ученици су обишли школу и добили основне информације о свим занатима које су им представили професори Средње занатске школе. На овај начин извршено је иницијално информисање ученика у вези са личном професионалном оријентацијом. Пројекат „Подршке деци мигрантима укључивању у образовни систем“ траје већ годину дана, а наша школа је од самог почетка у њему. Тренутна ситуација је таква да је занемарљив број средњих школа приступио пројекту. На овакав начин наше две школе направиле су почетне кораке у умрежавању основних и средњих школа и дале пример осталим институцијама.