28 окт 2017

Пешићи на сајму књига

На 62. Сајму књига , 28.10.2017. ученици ОШ „Бранко Пешић“ имали су прилике да се посетиоцима сајма представе на штанду МПНТР.

Презентација школе под насловом „Само да рата не буде“ носила је антиратну тематику и показала свима да разлике у верској, националној или било каквој основи могу бити превазиђене и добро искоришћене у интеркултуралном развоју свакога од нас кроз другарство, песму, игру и дружење. Наставнице Татјана Радивојевић, Сузана Алексић и Љиљана Ђорђевић одлично су припремиле децу за наступ. Деца су говорила на српском, ромском и фарси језику, певала и дружила се. Кроз стихове песме Ђорђа Балашевића „Само да рата не буде“ и песму „Има нека тајна веза“ изговореној на три и отпеваној на српском језику, уживали су сви присутни. Многи су се и сами придружили песми.

После рецитала уследио је опуштенији део у коме су деца певала вођена вештом руком наставнице географије, Сузане Алексић. Велики број окупљених младих људи уживао је у песми, а онда се наступу придружио средњошколац из Параћина који је и сам дао допринос веселој атмосфери која је владала. Још једном се показало да интеракција постоји свуда где су људи отвореног срца.

И тако је РАТ као највеће зло човечанства  учинио једну добру ствар  – окупио нас у нашој школи.